Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Δημοσιοποιείται τη Δευτέρα το ογκώδες πόρισμα για το σκάνδαλο SiemensΧωρίς πειστική απάντηση για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της Siemens στα κομματικά ταμεία, δημοσιοποιείται τη Δευτέρα, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το ογκώδες πόρισμα για το σκάνδαλο.

Η δημοσιοποίηση των 15 εμπλεκομένων, μετά από συνεχείς προσθαφαιρέσεις ονομάτων, προκάλεσε έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και καταγγελίες ακόμα και για δικομματική συμφωνία κουκουλώματος της υπόθεσης.

Αιχμή αποτελεί και το γεγονός ότι οι αξιόποινες πράξεις που τους βαρύνουν είναι στην πλειονότητά τους παραγεγραμμένες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Καθημερινή της Κυριακής»: «Η κοινή γνώμη, που δικαίως αξιώνει «κάθαρση» για τα ποσά που διοχετεύθηκαν από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας σε κόμματα και πολιτικούς, διαπιστώνει με έκπληξη και οργή: Πρώτον, ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επέλεξαν να κινηθούν με βάση πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αναζήτηση της αλήθειας, όπως προκύπτει από τις προσθαφαιρέσεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, των δεκαπέντε πολιτικών προσώπων που μπήκαν στο «κάδρο» της προανακριτικής. Δεύτερον, ότι η κυβέρνηση επιμένει στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με τελικό προορισμό το Ειδικό Δικαστήριο, παρότι τυχόν αξιόποινες πράξεις είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα παραγεγραμμένες, όπως κατέδειξαν οι δικαστικές αποφάσεις για την υπόθεση Βατοπεδίου. Τρίτον, ότι οι πολύμηνες έρευνες της επιτροπής ουδέν αποκάλυψαν για «ροή» χρήματος στα κομματικά ταμεία από τη Siemens. Μένει να αποδειχθεί εάν η τροπή που προσλαμβάνει η υπόθεση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θα αποτελέσει ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην ήδη πληγείσα αξιοπιστία πολιτικής και πολιτικών, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που έχει ούτως ή άλλως κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Κοινή είναι πλέον η αίσθηση ότι η αδυναμία κάθαρσης προκαλεί οργή, καθώς ο πήχυς των προσδοκιών είχε ανέβει σημαντικά, αλλά στο τέλος δεν επετεύχθη ούτε καν πολιτική κάθαρση».
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου